pyssel

Denna video inspererades jag av

Av denna video har jag lärt mig hur man gör animation på photshop CS4.


Hur man gör en Gif-bild / Animations-bild!!

Hej, det var länge sen! Men nu ska jag berätta hur man gör en lysande text på photoshop cs4 (på svenska)


1. Öppna din photoshop

2. Högst uppe så finns det olika "flikar" på en flik som det står "Fönster" (Window) sen klickar du på "Animation" (Animation) sen kommer det upp en grej där nere (jag ska berätta senare o det)

3. Sen klickar du på en annan flik som det står "Arkiv" (File) på och klickar på "Nytt" (New) Där kommer det upp en ruta (jag har skrivit i den lite) Såhär ser den ut:

När man har klickat på "OK" så kommer det upp en rutig bild (om du har ändrat bakrundsinnehållet till "genomskinlig"). Det ska va så.

4. Sen har du till vänster olika redskap/verktyg. Klicka på "T"-verktyget (Det gör så att du kan skriva på din bild)

5. Exakt under alla "flikar" så finns det en grej som man kan ändra tex färg på texten eller hur stor texten ska va eller vilken stil du vill ha på din text. Ändra det om du vill. Sen klickar du på den rutiga bilden och skriv något tex "hej bloggen!" (skriv vad du vill) Sen kan man flytta meningen/texten om man trycker på verktygethögst upp.

6. Sen klickar du på "T"et igen för att göra ett nytt text-lager. Det går lite trögt så då måste man klicka på ett valfritt verktyg och klicka igen på "T"et.

7. Sen skriver man samma mening/text fast man ändrar färg på texten så att den blir tex gul. Sen flyttar man texten exakt på texten som du skrev förut som hade en annan färg. (sen gör man det hur många gånger man vill, jag hade 5 olika färger)

8. Längst ner i photoshop har du dendära animationsrutan. Gör såhär:

Om det är en gå text och du inte kan klicka på den så klicka på lagret som heter bakgrund och sen följer du bilden.

9. När du är klar gör såhär:
 

10.När du ska spara klicka på lila, klicka inte på svart utan klicka på rosa.


11. När du har gjort 10:an så kommer det upp en sånhär ruta:


Ändra det rosa till "GIF". Ändra det gula till "GIF 128 med glitter" (finast resultat då). Klicka på det röda för att spara.


KLART!!!


Det var länge sedan...........

............. jag gjorde ett inlägg om pyssel. Så här får ni en liten bild som jag gjorde i photoshop CS4.


Om ni undrar hur jag gjorde så är det bara att kommentera.

13 tips på hur du blir av med telefonförsäljare!

1. Om dom vill låna ut pengar, så berätta att du just begärt dig själv i konkurs och att du verkligen skulle behöva lite pengar.


2. Om dom börjar med att säga "Hur mår du idag?" svara, "Varför vill du veta det?" Eller så kan du säga "Vad glad jag är att du frågade, därför att ingen verkar bry sig nuförtiden och jag har så många problem, min ischias blir bara värre, mina ögonfransar trillar av, min hund dog precis...." När de försöker sälja igen så fortsätt bara att prata om dina problem.


3. Om dom säger att det är Anders Andersson från XYZ företaget så be dom bokstavera sitt namn, be dem sedan bokstavera företagets namn, fråga var företaget finns. Fortsätt att fråga personliga frågor eller frågor om företaget så länge som behövs.


4. Denna fungerar bäst om du är kille:

Telefonförsäljare: "Hej, mitt namn är Hanna och jag företräder Buffel & Båg...."

Du: "Häng kvar en sekund....(Några sekunders paus)

Okej, (prata med hes, sexig röst) Vad har du på dig?"


5. Gör några glädjetjut och låt glad och överraskad. "Hanna!! Är det verkligen du? Kära nån! Hanna, hur har du det?" Förhoppningsvis så får Hanna ett par sekunders huvudbry medan hon försöker komma på vem i hela friden du är och hur ni känner varandra


6. Säg "Nej" upprepade gånger. Se till att varje nej inte låter likadant och fortsätt att mala på även när dom pratar. Detta är roligast om du klarar av att hålla på tills dom lägger på.


7. Om RödaKorset ringer och undrar om du kan ställa upp som jourhavande kompis, svara med den mest olyckliga röst du kan uppbringa: "Jag har inga vänner, vill du bli min?"


8. Om dom tvättar mattor: "Går det att tvätta bort blod? Jaha. Men getblod eller MÄNNISKOblod då?"


9. Låt personen säga allt sitt och ge endast nödvändiga svar som "Jaha", "Verkligen", "Spännande!". Sen när de undrar om du vill köpa produkten eller tjänsten, så fråga om dom vill gifta sig med dig.


10. Säg att du jobbar för samma företag. Exempel:

Telefonförsäljare: Hej, det är Nisse från Bonniers.

Du: Bonniers!! Oj, dom jobbar jag också för! Var ringer du ifrån?

Telefonförsäljare: Öhhh.. Uppsala.

Du: Häftigt, så det sitter ett gäng där. Hur är affärerna/vädret? Synd att företaget har en policy som hindrar att vi säljer till anställda. Äsch, Vi hörs!


11. Svara telefonen. Så fort du inser att det är en telefonförsäljare lägg luren ifrån dig och skrik "Ahhhh.... Hjälp!" Lägg sedan på.


12. Säg till telefonförsäljaren: "Tyvärr, jag kan inte prata just nu, men kan inte jag få ditt hemnummer så kan jag ringa när jag har bättre tid." När dom lite besvärat svarar att de inte kan ge ut sitt hemnummer säg, "Jag förstår, du vill inte att främlingar ringer hem till dig! Nu vet du hur jag känner det."


13. Säg till försäljaren när han ringer; -Min tid är dybar, jag tar 500 kr i timmen, du kommer att behöva mitt bankkontonummer (räkna upp siffrorna, helst flera gånger och be dem läsa upp det). Okej, fick du med det? Jag tar tid från och med nu! Nå, vad vad det nu du ville...?


Vilken tyckte ni var bäst? Kommentera även vilka ni brukar använda


Ledsen :(

Sorry for not blogging :( men jag har hafft det fullt upp de seaste dagarna
 men nu ska jag berätta något som hände för några dar sen.P.S jag är dålig
på att förklara, jag vet -.-

Det började med att jag och min mamma var utanför vår port. Det fanns en comhem lapp på porten, sen kom det en snubbe som var från comhem. Han sa hej eller nåt. Då gick han in i porten med oss och han började prata som faaaaan om comhem så som "har ni en tv? gillar ni program? vilka program gillar ni? Ni kan beställa de program som ni gillar? Just nu har vi jul-rea så nu är det billigare?" och det var inte allt utan han bara körde på med frågorna. han gick in i hissen MED OSS. Jag bara skrattade hur störig han var! Vi bah.." Vi har inte tid, i måste gå!!" men han bah.." ja, men vi har rea nu." (jag tänker): "vafaaaaaaan". När vi kom fram till vår trappa han bah öppnade dörrn och pratade en massa comhem erbjudanden. Sen sa vi IGEN vi har inte tid men han sa "jag kan komma sen" men vi sa nej. "men jag kan endå komma sen" Sa han . "jag tänker: men vafaaan störiga människa, låt oss va ifred, idiot!!! SLUT!



Sen en sak till som irriterar en. Sånna här kommentarer:


  Anonym om Dagens inlägg♥:
in i ungnen med dig
Anonym om Dagens inlägg♥:
in i ungnen med dig



SV:  Har du inget liv eller? Om du inte gillar min blogg varför läser du den? Och varför kommenterar du något onödigt? Jag vet att du är "anonym" hela tiden när du kommenterar min blogg för att jag ser din IP adress.


BTW har fastnat på demhära låtarna:



 


P.S Idag ska jag ha en konståknings-julshow!!! OCH Sandra har tagit bort sin blogg :'(, elakt av henne! Saknar de goda tiderna vi hade tillsamans.

Dagens inlägg♥

hejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhej
hejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhej
hejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhej
 
Min kortfattade dag:
7:15 gick upp ur sängen.
7:20 åt frukost
7:30 bytte om till vanliga kläder
7:50 gick till skolan
8:00-9:00 Svenska
9:00-9:20 RAST! pluggade på matte och noprovet & spelade lite kort med några kompisar ;)
9:20-9:30 vi bytte om i gympasalen
9:30- vet inte men jag hade idrott då
Sen orkar jag inte skriva upp alla ämnen jag hade idag! men dt gick bra på proven iaf! :)
Men sista lektionen var slöjd och då var vår syslöjds lärare sjuk eller nåt. Men då om man ville så kunde man endå stanna kvar om man ville. Jag ville göra en tomteluva och jag blev klar med den också! Nöjd blev jag faktist.





// Gabbi btw checka in veckans vinnar blogg här!!!

Nu h@r j@g engelsk@

Som rubriken säger "nu har jag engelska". Just nu har vi en presentation om olika artist-grupper och artister.
I min grupp har vi valt Lmfao. Visste in vad "LMFAO" står för? Det fick jag reda på idag :P
Det betyder "Laughing My F*cking Ass Off". (det som jag har understukigt vet jag inte riktigt om det är rätt ord som ska stå där.)


Veckans Vinnare! (v.50)

1#

Jag valde din blogg för att jag tycker om din blogg (inte bara för att du är min vän) för att den är ganska interesannt och för att jag har sett hur inte så många läsare du har (du visade mig)! Du skriver om din vardag och det tycker jag är roligt! Jag tycker om dina kuliga bilder och jag älskar när du ritar, jag har ingen aning varifrån du har en så bra inspiration! Jag gillar när du har både långa och korta inlägg!
Inlägget som jag tyckte var extra bra: http://samsat.blogg.se/2011/december/best-party-ever.html#comment
Du skrev mycket. Och du skrev om allt möjligt om den dan(pluspoäng).


2#

Jag tycker om din blogg för att den handlar om massvisa saker särskilt ditt liv. Din klädstil "is 2 die 4" som man brukar säga ^^ Jag gillar dina bilder för de säger mycket om vad du gör och brukar göra. Jag gillar när du drar ut på dina ord så som "heeeejjjjjj!".En sak till FORTSÄTT BLOGGA SOM DU GÖR NU!!!

3#

Jag gillar din blogg för att den är intressant och bra. Din blogg handlar för det mesta om ditt liv och fotografering och det tycker jag är intressant.  Men dina bilder som du tar själv tycker jag är ett pluspoäng. De är så fina! Jag gillar din klädstil. Jag tycker om när du gör lagom stora inlägg så att man inte tröttnar och läsa.




Ett stort tack till alla som deltog i min tävling! P.s. förlåt för ett sent inlägg!

http://carolineelise.blogg.se/

http://lovisahogbergs.myshowroom.se

http://kianagdarzi.blogg.se/

http://eemma.se

http://fashiontwisted.com

http://naaaan.blogg.se/

http://thetwilightsagaslovestory.blogg.se/

http://ttomtenissarna.blogg.se/

http://wahhlgren.blogg.se/


P.s. förlåt för ett sent inlägg!!

Sandra ville att jag skulle lägga upp den!!!


En fråga bara

Sandra T  ([email protected]) om Runt kl 18:00 hände detta!!:
Heej heej!
Lägg upp bilderna!!!!
Och kan inte du lägga upp den dära bilden vi hade på extra filmen till den pinsama??
Jag måste få se den!
Kramis :P <33


Min fråga:
Vilka bilder?
Dom som vi tog igår på Calles fest?
Är det den dära videon som vi hade den japanska låten?
 
P.S. Avslöja inte det dära som jag skrev till dig på FB!!!!
KRAMISAR!!!! <3

Fest hos Calle! igååår!

Innan jag berättar om Calles fest så ville jag berätta när jag somnade igår. Jag somdade kl 1:30 och vaknade 13:30. -.-

Nu ska jag berätta vad som hände igår när jag och Sandra var på Calles maskerad/födelsedags-fest!

Snabb beskrivning:

♥ Sandra var hemma hos mig för att sminka sig och sååå....
♥ Fotade oss lite med min kamera
♥ Åkte till festen. (När vi åkte tåg så skulle vi gå av i stan då så var det en tjej som sa  "hejhejhejhejhej" hela tiden när vi skulle av. När Sandra skulle av då så sa hon "hejherregud?!")
♥ När man kom fram då så fick man fotas en och en.
♥ När alla var här så var det middag. Det fanns en del att välja på, som t.ex revbenspjäll, kycklingspett, majskolv, sallad , potatis m.m ndet var jättegott. Jag blev fullproppad även om jag åt typ 2 revbensspjäll och 2 kyckling spettar med jordnötssås typ. haha
♥ Sen dansade vi lite!
♥TÄVLING!!! Calle delade in oss i 4 grupper (5 till 6 i varje grupp) Den första "grenen" var att man skulle lukta på något (enskilt). Den andra var vilka 5 ingredienser finns i pankakor (alla i gruppen sammarbetade). Den tredje var att känna vad det fanns i de 4 påsarna(enskilt). Och den fjärde var vilken cola som var vilken (enskilt). Instruktioner: Det fanns 5 glas där det fanns olika cola smaker. Den första var en "Ica cola" den andra var en "ica cola light" den tredje var nån cola från cuba den fjärde var coca cola. Och den sista var Pepsi. Man skulle prova alla smaker utan att veta vilken som var vilken. Sen skulle man gissa vilken som var vilken. Efter tävlingen så skulle man sätta sig vid matborden. Varje grupp hade 3 vinnare. I min grupp kom jag 1# för att jag svarade RÄTT på COLAN!! 5 av 5 alla andra hade typ från 0 till 3. jag bahh "oftaaaa".
♥Sen dansade vi lite till!
♥Presenter!! ;)
♥Efterrätt: CHOKLADFONTÄÄÄÄN!! med marshmallows, banan, vindruvor m.m.
♥On the dancefloor!
♥Sen så fick Emilia pris för bästa utklädnad! Hon var en "Devil"
♥RAKETERRRR!!
♥Back on the dancefloor!

Såhär såg jag och Sandra ut:


Jag vet, jag ser miffad ut!



Runt kl 18:00 hände detta!!

Läs allt för att förstå!!!
Nu ska jag berätta en rolig historia som jag har varit med om för 4 timmar sedan.
Det finns en kille som heter Tim (som har slutat i vår skola), och jag tycker att han e ganska söt förutom att 100% i min klass tycker inte det.
(han vet att jag tycker så om hnm, fö att en viss person som börjar på F, sa det till hnm förra terminen, men det pinsammaste var att jag var och pratade med henne om ngt och sen bah kom Tim och sen kom det ur hennes mun "hon är kär i dig" jag sa inget och STOD KVAR ENDÅ!!!?sen GICK jag)p.s det var på en "idrotts/fotbolls dag, typ
Men, men...han går typ på hiphop eller nåt. Aaa... det finns en studio i ett gym som heter flex.(gymmet=flex) Där kan man anmäla sig om man vill börja och så. (Jag gick där förra terminen)
Besöket:
Aja, nu ska jag komma till saken...........Alltid när det är den sista "lektionen" (efter "avslutnings nummret" som kmr att ha "uppvisning" i nån aula eller nåt) så får gruppen som är efter titta på dom som är före (och tvärt om).Då var jag på besök hos dom med en kompis(som går där), och då kom vi exakt när Tims grupp skulle träna(vi ville vara tidiga för att se hnm, hehe). Då frågade Tim om vi ville titta på hur dom dansade. Jag var ordlös men min kompis bah.. Ja! (hon vet att jag e kär i hnm) och då gick vi in och satte oss framför spegeln. Och då så visste jag inte att jag satt framför där Tim skulle dansa. Så han stog där och stirrade med hans ursöta ögon, (jag var ihop krupen som en köttbulle), jag stirrade oxå, och sen vinkade jag och la ned mitt huvud i knäna, och var illröd i ansiktet!!!Musiken började och han dansade tjaaa.....AWESOME!!! Det var typ den bästa dagen denna månaden!!!! (Och jag är knäpp, jag vet -.-)

Min kompis som går där är ej kär!

KRAM♥



The weirdest thing today!

I morse så drömde jag om Jedward!!!

I drömmen (det som jag kommer ihåg):
Jag var någonstans på jorden (vet jag iaf, kanske var jag London. vi säger så;)
Det var en mörk natt i London när jag och mamma skulle ta den stora gula bussen mot någonstans. vi fick inte vänta så länge efter att bussen kom. Mamma gick in före mig på bussen, jag gick in efter henne. När jag gick rakt fram sakta så tittade jag mig omkring. Efter 3 till 5 rader såg jag 2 tomma platser brevid varandra, jag satte mig där, hadde bena "utanför" platsen (altså jag var bakvänd mot fönstret). Medans jag vände mig såg jag en Jedward mittemot mig och den andre var höger om mig. Jag kunde inte se vem som var vem, men jag kom ihåg att en av dom hade ett ärr, visste inte vem tyvärr... Plötsligt började vi alla prata.Jag frågade om det verkligen var dom. De sa" ja, det är vi" och log sitt typiska glada leende. Deras läppar var röda som om de hade "lipstick on". SLUT! 


Det var allt från min dröm, som jag kmr ihåg :)


(P.S jag vet inte vart min mamma tog vägen (i drömmen) och jag vet inte vem som är vem:)


Tävla om veckans blogg!!!


Jag tänkte ha en liten veckans-blogg-tävling! Anmäl dig i kommentars-fältet och skriv att du är med. Det kommer att bli 3st vinnare. Vinnarna kommer att vara "veckans blogg" under hela vecka 50.

Tävlingen börjar den 6 december (tisdag) och slutar den 10 december (lördag)!

Priserna:

1#:
Jag kommer att skriva om din blogg i min blogg om varför jag tycker om din blogg och varför du/ni vann.Jag kommer att länka din blogg i alla inlägg jag gör i vecka 50. Jag kommer också att dela ett inlägg som jag tycker var extra bra från din blogg (bra skrivet osv). Du får även komma på något själv vad jag ska skriva (om du vill) som har med din blogg att göra (det måste vara rimligt)!


2#:
Jag kommer att skriva ett inlägg om din blogg om vad den handlar om och varför jag gillar den. Jag kommer att kommentera minst 3 inlägg i din blogg och jag kommer att skriva ett inlägg om din blogg om varför jag tycker om den. Jag kommer också att länka!

3#:
Jag kommer att skriva ett inlägg om din blogg om vad den handlar om och varför jag valde den, länkning ingår! Jag kommer att kommentera minst 2 inlägg i din blogg!

Övriga:
Jag kommer att länka alla andra som deltog i tävlingen i ett inlägg!




Såhär gör du:

  • Anmäl dig i kommentars-fältet att du är med.
  • Kommentera min blogg om olika åsikter om inläggen (ju mer du kommenterar, desto större chans att bli 1a).
  • Skriv en motivering om varför du ska bli veckans blogg! (viktigt)
  • Jag kommer att läsa allas blogg som anmäler sig och kommer att kolla hur aktiv/a du/ni är.
  • Tipsa om den här tävlingen på din blogg. (stor chans att komma 1a)

Resultaten kommer att bestämmas på söndag (11/12-11 v.49) så de kommer antingen på söndag(v.49) eller på måndag(v.50).


Lycka till!  // Ella♥


Hade en stooor bloggpaus tyvärr :'(

hej, det var länge sedan, jag vet. Men jag ska försöka "samla ihop" mig. Så att ni vet så ska jag ha litedå och då. Från och med nu kommer jag inte bara skriva om pyssel utan massa annat oxå ;)

Men innan jag har det så tänker jag skriva lite om Jenna Marbles.
 
Lite fakta om :  



1) hon heter egentligen Jenna Mourey.

2) Hon har 2 hundar, den svarta heter Mr. Marbles (chihuahua) och den gråa Kermit (italian greyhound)

3) Hon har en kanal på YouTube (klicka här).

4) Hon har en blogg (klicka här)

5) Hon har oxå en twitter sida (klicka här)

6) Hon har en pojkvän/sambo/man (som jag inte vet namnet på XD)

7) hon har en Facebook-gilla sida (klicka här)

8) Enligt google-translate så betyder hennes efternamn (Marbles) "kulor" XD

9) Bor: Rochester, New York (USA) 

10) Gillar att göra: Göra "magiska" videoklipp på YouTube. Skratta, gillar att göra andra människor glada.

11) Filmer som hon gillar: Airplane, The Jerk, anything Will Ferrel or Saturday Night Live.

12) Hennes fawo böcker: Prelude To a Super Airplane and all other books by Brian Spaeth. Också något av Brian Spaeth inklusive Turtle Calls, Who Shot Mamba? för att hon tycker att dom är roliga.


Det var allt jag vet om henne. ;)

//Kram Ella